مشاور برندسازی چه نقشی در یک سازمان دارد و چگونه میتوان قبل از همکاری و بعد از همکاری او را ارزیابی کرد؟
امروزه مشخص شده که یک شرکت، برای افزایش موفقیت در زمینه کسب وکار، در شرایط رقابتی سالم، داشتن یک برند قدرتمند، بسیار تاثیر دارد. داشتن یک مشاور برندسازی خوب، می تواند این ضرورت موفقیت کسب و کار شما را محقق سازد. اما سوال این است که یک مشاور برندسازی برای یک شرکت، چه کارهایی باید انجام دهد و نظارت بر چه اموری داشته باشد که بتواند شرکت را در رسیدن به اهداف خود کمک کند. ما در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد.
نحوه پیدا کردن یک مشاور برندسازی خوب
اولین سوال این است که چگونه یک مشاوره برندسازی مجرب را استخدام کنید؟ شما جستجوی کلید واژههای مشاوره برندینگ، مشاوره برندسازی، شرکت برندینگ، شرکت برندسازی، به یک لیست در Google خواهید رسید که افراد و شرکتهای فعال در حوزه برندینگ را برای شما نمایش میدهد. برای ارزیابی اینکه، کدام مشاور برندسازی خوب است و قیمت مناسب خدمات مناسبی را ارائه میدهد. بهتر است یک لیست اولیه از موارد درخواستی مورد نیاز خود تهیه کنید. به علت اینکه خدمات برندسازی گستره زیادی دارد، لذا اگر شما بخواهید از لحاظ قیمتی این شرکتها و شخصها را مورد ارزیابی قرار دهید، باید بتوانید یک لیست حداقلی از خدمات خود داشته باشید.
نکته بعدی در پیدا کردن مشاور برندسازی آشنایی با سوابق و رزومه این شرکتها و افراد است. مشاور برندی که یک رزومه تاثیرگذار از خود، در موفقیت برندها اثبات کند، میتواند برای شما نیز کارگشا باشد. نکته مهم در مورد سوابق مشاور برندسازی این است که لزوما اینکه در رزومه خود، همکاری با چند شرکت بزرگ که قبلا قدرت برند داشتهاند، دیده شود، کافی نیست. یک برندی که در بازار متحول شده (ریبرندینگ)، یا از ابتدای پیدایشش با کارهای مشاور برندسازی شروع شده، نشان دهنده توانمندی آن مشاوره در امور برندسازی و مدیریت برند است. در ادامه به وظایف مدیر برند میپردازیم:
وظایف مشاور برندسازی
ارائه جزییات برنامه فعالیت و پروپوزال
قبل از هرچیزی یک مشاوره برندسازی باید یک برنامه از فعالیتهای خود در قالب یک پیشنهاد کاری یا برنامه اولیه کاری ارائه دهد. این برنامه میتواند با توجه به نیازمندیهای شرکت تغییر کند. در برنامه برندینگ یک شرکت میتواند از خدماتی همچون تحقیقات بازاریابی، توسعه هویت برند، توسعه هویت بصری برند، توسعه استراتژی پیادهسازی برند، توسعه استراتژی و برنامه بازاریابی، کمپین تبلیغاتی و محتوی آن، نظارت بر امور برند سازمان و … نام برد. بهتر است در صورتی که شما فعالیتی را با مشاوره برندسازی شروع میکنید، تمامی اموری برندسازی را به او بسپارید. برند یک هارمونی از افکار تجاری و سازگاری میان اجزا مختلف یک کسب و کار از لوگو تا کنترل کیفیت کالا و خدمات است. برای اینکه این سازگاری حفظ شود بهتر است محوریت افکار یک فرد و یا یک تیم بر امور توسعه برند شما حفظ شود. بارها مشاهده شده که تغییرات مدیر برند، مدیر تبلیغات، مدیر بازاریابی و یا مشاور برند، بر عملکرد برند تاثیر بسیار منفی میگذارد. نخهای یک نفر توسط نفر بعدی رشته میشود.
کمک به هدفگذاری تحقیقات در مورد ارزیابی برند
برای اینکه یک نقشه راه درباره برند را درست کنیم، بایستی ارزیابی دقیقی در مورد ارزش ویژه برند داشته باشیم. همچنین برند رقبا را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. ما میخواهیم یک جایگاه مناسب برای برند پیدا کنیم. پیدا کردن جایگاه مناسب دقیقا یعنی جستجو جایگاه و جا دادن برند در آن جایگاه. بعلاوه تحقیقات در مورد برند می تواند اطلاعات از مشتریان، رفتار خرید، مصرف و استفاده از رسانه را در اختیار ما قرار دهد که همه این اطلاعات برای ایجاد برنامههای توسعه برند لازم و ضروری است. بنابراین، یکی از کارهایی که یک مشاوره برندسازی انجام میدهد، ارائه اهداف تحقیقات در پروژههای تحقیقات بازاریابی است.
ایجاد هویت برند
هویت برند، صرفا طراحی المانهای بصری نیست. هویت برند، توصیف برند با استفاده از کلمات است که با المانهای مختلف دسته بندی میشود. مانند شخصیت برند، ارزشهای برند و … . باید پاسخی صریح و دقیق به المان های هویت برند داشته باشید. این کلمات یک هارمونی و هدفگذاری را برای ایجاد توسعه مهیا میکند. یک مشاور برندسازی خوب، یک هویت برند منسجم، دستیافتنی و کارا را برای شما فراهم میآورد.
موقعیتیابی بازار
تمایز، همواره یکی از بهترین استراتژیها جهت پیروزی در بازار رقابتی است. در این تمایز، یک جامعه از مخاطبان، با صفتهای مختلف مورد هدف قرار میگیرد و برند شما قرار است بر اساس تمایز خدمات، محصولات مطلوبی را به مخاطبان هدف ارائه دهد. یک موقعیتیابی موفق برای برند، باعث میشود که مشتریان راحت تر تحت تاثیر قرار بگیرند و به استفاده از برند و تجربه آن ترغیب شوند.
نظارت بر امور هویت و محتوی بصری
ایجاد برند ایجاد یک تجربه خوب و پایدار، از یک نام تجاری در ذهن مشتریان است و دقیقا یکی از چیزهایی که همیشه بر تجربه مشتریان تاثیر دارد. عناصر هویت بصری، باید دارای یک پایداری و سازگاری باشد. هر تبلیغ یا طراحی زیبایی شاید لزوما شایسته برند نباشد. لذا مشاور برند، بایستی بر عناصر هویت و محتوی بصری، به نحوی نظارت داشته باشد که از چارچوب برند خارج نشود و تصویر آن، به نمای موجود در ذهن مشتریان آسیب نزند.